Wahlfort i Zambia

 

 

 

 

Bilder/ Pictures >

 

 

Hemma hos familjen Tembo

 

20 april

Lotta och jag åker hem till Chris för att transportera blomkrukor och hälsa på.

 

Familjen Tembo bor i en compound eller en by straxt norr om staden. Vägen dit bär igenom marknaden och massor av små hus, de flesta under byggnation.

 

 

Husen är oftast av sten, block som de själva gjuter av cement och stenkross, en i taget eller köper färdiga men Chris säger att det blir både billigare och bättre kvalitet om man gör dem själv.

 

 

 

Området är ganska fattigt men har ändå en struktur och ordning som ger en närmast behaglig karaktär från mitt snäva perspektiv. Inte många bilar åker in här men det är frodigt med träd och buskar mellan husen och på tomten som här.  

 

Vatten finns i området men det kostar en tusenlapp att dra till tomten varför det ligger en bit ner på priolistan. Istället hämtar, oftast kvinnan i huset, en tunna från tappningstället en halv kilometer bort och rullar hem den. Ett tufft jobb och dagligt arbete.

 

 

Idag är nästan alla barn och Hilda hemma. Efter en snabb husesyn visar Lotta bilder på sitt hus och sina hästar vilket omedelbart engagerar hela familjen. 

 

I julas var hela vår familj på besök och sedan dess har det hänt ytterligare lite med huset. Taket är färdigt och nu återstår badrum och toalett inomhus.

 

 

 

 

 

•   Peter@Wahlfort.se   •