Wahlfort i Zambia

 

 

 

 

Bilder/ Pictures >

 

 

Personalen på Lubu road

 

27 april

Som utsänd i Zambia förväntas det att man anställer en person som sköter huset och en som sköter trädgården, om man har en sådan. Dessutom krävs det vakt dygnet runt.

 

 

Ambassaden håller med vakt via ett vaktbolag men trädgårdsmästare och hushållerska har Kerstin själv anställt och är följaktligen deras arbetsgivare.

 

 

 

 

Bridget jobbar som maid måndagar till fredagar. 

 

Städar huset, tvättar och stryker men maten lagar vi själva.

 

Strykningen är inte helt oväsentlig, utan den kan man få mindre mysiga larver i kroppen då en sorts fluga lägger ägg i fuktiga kläder för att larverna sedan ska kunna krypa in i värddjuret och äta upp sig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christopher, trädgårdsmästaren.

 

Chris har fullt upp med poolen vilket är en oändlig syssla när skräp i stora mängder dagligen fyller upp poolen vid varje regn eller blåsväder.

 

Utan barn som kräver en fotbollsplan el dyl är trädgården alldeles för stor men i Lusaka är det brist på småtomter och flerfamiljshus så här är vi och Chris får kämpa på med en ganska stor yta med buskar, träd och gräsmattor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter är dagvakt.

 

Han jobbar från sex på morgonen till sex på kvällen när nattvakten går på sitt dryga tolvtimmarsskift.

 

Förutom att han skyddar madam från eventuella inkräktare öppnar han grindarna när vi ska in eller ut.

 

Det dröjde flera veckor innan jag överhuvudtaget tog i handtaget till grinden, så servicen är på en hygglig nivå. Femdagarsvecka för vakterna innebär en viss rotation på personal men det fungerar bra, numera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

•   Peter@Wahlfort.se   •