Peter Wahlfort @ Wahlfort.Com

     

 

 

 

 

 

 

 

Österrike

 

 

21-24 mars 2013. Innsbruck och St Anton

 

 

 

Innsbruck är en fascinerande flygplats.

Väl nere ställer man sig frågan hur det gick till egentligen. Staden är bara en grop ibergsmassivet, marginellt längre än själva landningsbanan.

 

 

 

Kerstin njuter av nostalgin.

För bara trettio år sedan var Kerstin stammis på Hotel Posts veranda de veckor som tillbringades i St Anton.

 

 

 

 

Vi fick inte tag i något boende i det överfulla St Anton helgen före påsk, utan fick bo en halvmil utanför i en by som heter Pettneu.

 

Bussen tar oss in på kvällarna och i väntan på den kan man få njuta av måne över bergen.

 

 

 

Jonny åkte till St Anton i mitten av oktober för att hitta sig ett jobb över säsongen och i övrigt åka skidor. Efter en trög start diskar han nu på Hotell Post och kan åka skidor alla dagar, även några timmar de dagar han jobbar. Perfekt!

 

Kerstin och jag lyckas hitta en lucka i kalendern för att åka ner ett par dagar och hälsa på.

 

 

I slutet av mars är vädret på topp och skidåkningen fantastisk, vilket egentligen har mindre betydelse för mig som inte har åkt utför på tio år. De första försöken att "kliva över" som om det vore längdskidor fungerade lika illa som det låter men efter ett tag känns det faktiskt som att det ändå är möjligt att bli kompis med detta igen.

 

Eftersom det säkert skulle ta en vecka eller två nöjde vi oss med att hasa oss fram till närmaste gulash-servering.

 

 

Alperna är förmodligen tillverkade av kontinentalsocklarnas kollisioner enkom för att kunna erbjuda en pilsner och gulaschsoppa i ett söderläge på 2000 meters höjd.

 

 

En av dagarna tog vi hyrbilen till Lech för äta lunch och frottera oss med det fina folket. Halvägs passerar vi Stuben där det fortfarande ligger tre meter snö i backarna. Trots att lavinstaketen i det närmaste är fulla av snö är vägbanan helt ren. Upphandling av snöröjning tycks vara på en annan nivå än i Stockholm och Norrtälje.

 

Till topps!

Peter@Wahlfort.se